אם יש לכם גינה, בוודאי התמודדתם עם הדילמה עד כמה אתם חייבים לטפח אותה, מאחר והשמיים הם הגבול בהשקעה מסוג כזה. אתם יכולים להוסיף מזרקות שיש, לתלות פנסים סיניים וצמחי אוויר, לשתול סחלבים נדירים, לבנות חממה לרקפות אינדונזיות, לגדל דשא או עצי פרי, להציב ריהוט יקר ויוקרתי, אין סוף לאפשרויות העומדות בפניכם בתחום עיצוב גינות. השאלה הנשאלת היא עד כמה מרובים הכוח, החשק, הזמן והתקציב שעומדים לרשותכם. המקצוענים של כחול ירוק עוזרים לכם לברר את הסוגיה הזו ולבדוק את הגבולות האישיים הספציפיים שלכם.
עיצוב גינות – מהי הרמה המינימלית?
ברור שאינכם רוצים לחיות בסבבה מוזנחת, לצאת לגינה בה פסולת מושלכת וערימה ורמשים ומזיקים עלולים לטפס עליכם ולהכיש אתכם, את ילדיכם או את חיות המחמד שלכם. לכן, עיצוב גינות, בצורתו הבסיסית ביותר, דורש גינה נקייה מכל פסולת מצטברת, ללא ערימות קרשים, קוצים, סבכי צמחיה או סלעים, שכל אחד מהם עלול להוות בית לרמשים מזיקים. גינה איננה חייבת להיות מטופחת למשעי כמו במגזיני היוקרה, אבל אסור גם להיגרר להזנחה מתמשכת. קל מאד לוותר לעצמכם על עבודה בגינה כי בחוץ חמסין והשמש קופחת, או לחילופין, כי יורד גשם וקר. אבל, כל דחייה כזו רק מגדילה את הבעיה איתה תצטרכו להתמודד בהמשך (וברור שתיאלצו לעשות זאת!).
מהי התדירות המומלצת לטיפוח גינה?
כאן, התשובה תלויה במספר גורמים: הראשון בהם הוא צרכי הגינה – ישנם צמחים, עצים ופרחים הדורשים טיפול וטיפוח לעיתים קרובים יותר, בעוד אחרים הינם מסוג "שגר ושכח", שתלתם אותם, השקו מידי פעם וזהו, אין יותר מידי התעסקות בטיפול בהם. הגורם השני הוא הזמן שבאפשרותכם להשקיע – אם החלטתם לשתול צמחים מסוימים הדורשים טיפול לעיתים קרובות כי כרגע יש לכם פנאי לכך, אתם עלולים לגלות, בעוד שנה, למשל, כי כעת כבר אין לכם פנאי, וכל הצמחייה הספציפית הזו הלכה לעולמה. הגורם השלישי הוא ההנאה שלכם מטיפול בגינה – זהו גורם חשוב. למעשה, נראה כי הוא הגורם החשוב ביותר הנמצא מאחורי עיצוב גינות. אנחנו יודעים שכאשר אנחנו נהנים לעשות דבר מה, אנחנו נצליח למצוא עבורו גם את הזמן הדרוש וגם את התקציב לו נזדקק. אם אינכם נהנים לעסוק בכך, דאגו לשכור חברה מיומנת ומקצועית אשר תעצב את גינתכם.