אחד מהלהיטים הוויראליים של השנה האחרונה היה השיר "גשם גשם מטפטף, גשם גשם איזה כיף", וזה לא מפתיע, כי גשם מטפטף הוא אכן סופר-כיפי, אבל מה לעשות שבארצנו השמשית והחמה, את הגשם המטפטף אנחנו פוגשים רק לעיתים רחוקות? גם אם אנחנו מצליחים להסביר לילדינו מדוע מזג האוויר בישראל איננו מיישר קו עם החורפים שהם רואים בסרטי הילדים, לכו תסבירו את זה לגינה הצמאה למים שלכם… לכן, טפטפות וציוד השקיה נוסף מסוגים שונים הופכים להיות חלק חיוני בחיינו כבעלי גינה או חצר המכילה עצים, דשא צמחים ופרחים. ישנם מספר סוגים של טפטפות, אשר מהן, תוכלו לבחור את הנוחות והמתאימות לכם ביותר. כמובן שכשהרכישה מתבצעת בחנות מקצועית כמו כחול ירוק, תוכלו להיעזר בידע המקצועי של המוכרים, על מנת למצוא את הטפטפות הנכונות.
טפטפות VS השקיה בממטרות – מה עדיף?
שלוש שיטות ההשקיה הנפוצות בישראל הן השקיה בצינור, השקיה בטפטוף והשקיה בממטרות. לכל אחת מהן יתרונות וחסרונות משלה, כשחסרונותיהן הבולטים של השקיה בצינור והשקיה באמצעות ממטרה הן בזבוז של מים ומגבלת השעות המותרות להשקיה. למשל, ההמלצה שלא להשקות את הצמחים בשעות החמות, מכיוון שאז קרני השמש חורכות אותם ביתר שאת. אבל מה לעשות שלא כל בעלי הגינות מסוגלים לחיות לפי תכתיבי הגינות שלהם ושעות ההשקיה המומלצות?
כיצד פועלת ההשקיה בטפטוף?
טפטפות הן רשת צינורות המזרימים מים באופן מבוקר לגינה או למדשאה. הטפטוף ממוקד באזורים בהם נמצאים הצמחים הדורשים השקיה (כך, בין השאר – נמנע בזבוז מים) ומדלג על מקטעים בגינה בהם לא נדרשת השקיה (למשל, רצפת הבטון , אזור הישיבה או הריצוף). היכולת לבקר את ההשקיה איננה מסתכמת רק באזורים המושקים מול אלה שאינם מושקים, אלא גם יכולה לבוא לידי ביטוי בבקרה על כמויות המים המוזרמים בטפטפות, כמו מחשב השקיה, כך שלא נוצר מצב שבו גומה של עץ אחד מוצפת מים, כי מישהו שכח את הממטרה הקרובה לידו פועלת, ואילו עץ אחר כמל ומתייבש מרוב צמא, כי הממטרה שלידו לא הופעלה.
מידע נוסף על התקנת טפטפות לגינות