במרבית מקומות העבודה בישראל נהוג להעניק בראש השנה ובפסח מתנות לעובדים לחג. בחלק ממקומות העבודה נהוג לעתים להעניק מתנות ותשורות נוספות גם באירועים מיוחדים בחייהם של העובדים, כגון קידום, יציאה לפנסיה, וכן חתונה, בריתות וכדומה.
בארגונים גדולים קיים גם הנוהג להעניק תשורות סמליות גם לספקים ללקוחות, זאת במטרה להגדיל את מעגל הלקוחות הקבועים ולהעלות את המכירות. הנוהג של הענקת מתנות לעובדים לחג אמנם אינו מחויב בחוק, אך הוא נטמע והושרש היטב בתרבות העבודה כאן, שכן הוא נעשה הן כמחווה של רצון טוב הן לאות הערכה כלפי העובדים.
למעשה, הנוהג הזה של הענקת מתנות בחגים מסמל יותר מכל את התייחסות הארגון כלפי עובדיו, כשבאמצעותן מועבר כמעין מסר סמוי המבטא את מידת ההערכה וההוקרה האמתיים שלו כלפיהם.
מתנות לעובד כגורם מדרבן להעלאת המוטיבציה
מחקרים שנעשו בתחום מראים שמתנות לעובדים לחג מהוות גורם שיכול להשפיע משמעותית על האווירה והמורל במקום העבודה, וניתן לעשות בהן שימוש כגורם מדרבן להעלאת המוטיבציה בקרב העובדים.
אנשי הצוות של כחול ירוק עיצובים בע"מ, חברה המתמחה בתכנון ועיצוב גנים, מסבירים שקיימות כיום אינסוף וריאציות של מתנות לחג לעובדים שניתן להעניק, החל מכסף מזומן, תווי שי ותלושי שי לחג, ועד למארז יינות, סלסילות שוקולד, כלי בית וסט מגבות מהודר.
כמו כן, בארגונים גדולים רבים נוהגים להנפיק קטלוג מוצרים שממנו יכולים העובדים לבחור את מתנת החג המועדפת עליהם מבין שלל המוצרים. עם זאת, כשמעניקים לעובד מתנה כלשהי, כדאי להשקיע בכך מעט יותר מחשבה, על מנת שלא תיווצר בקרב העובדים תחושה שהיא ניתנה כלאחר יד, זאת כדי לצאת מידי חובה.
מתנות לעובדים לחג שיש בהן כדי לשבות את העין ולחמם את הלב
במידה ואתם עדיין מתלבטים בנוגע לאופיין של מתנות לעובדים לחג, אזי אחת מהאפשרויות הטרנדיות ביותר כיום היא צמחיה ירוקה, כדוגמת פרחים, צמחי תבלין, עציצים פורחים או צמחי אוויר אשר אינם נזקקים לאדמה כדי לגדול ולצמוח ושניתן פשוט להניחם בכלי דקורטיבי בשלל קונספטים עיצוביים ייחודיים ומעניינים.
מחברת כחול ירוק עיצוב גינות מציינים שמדובר במתנות המחממות את הלב ושובות את העין המוסיפות נופך רך ומזמין בבית ובסביבת העבודה. ניתן להעניק את התשורות הללו כמתנות לאירועים אישיים של מי מהעובדים כגון ימי הולדת, נישואין, מעבר דירה או הולדת ילדים, אך אפשר גם להעניק אותן לצד השוברים ותלושי השי שנהוג לתת בחגים, כתוספת אישית המלווה בברכה שלכם לכל אחד מהעובדים.