הקיץ כבר כאן, הצורך בפינות ירוקות ופורחות בבית הוא גדול. ידוע שכדים לגינה או לבית מוסיפים למראה העציצים חזות אסתטית וצבעונית. אפשר לומר שלכל סיר יש מכסה וכן לכל עציץ יש כד שמתאים לו. הבחירה מותנית בצורך ובדגשים החשובים לכם לפי: איכות, גודל, צבע, אריכות חיים, השפעה על הסביבה, מחיר ועוד.
הקיץ כבר הגיע ואיתו עיצוב הבית, חידוש ועיצוב הגינה, ולכן בא לנו לעשות לכם סדר בבחירת כדים לעציצים ולעצים. אילו מתאימים לגינה ואילו לבית. אילו לעצים ואילו לצמחים.
כדים מפלסטיק: יתרונות
כדים מפלסטיק הינם כדים זולים ביחס לשאר. קלים לניוד, וניתן למצוא מבחר גדול של צבעים וגדלים: קטרים, גבים, צורות גאומטריות (עגול מלבני משולש/חצי עיגול/מרובע) וכדומה. בנוסף, קל יותר לחורר אותם, עמידים לשמש ולגשם (לא מתקלפים, לא דוהים ולא מתפוררים, בכל מזג אוויר וגם לא מפתחים ירקת).
בשוק מספר אופציות לכדים מפלסטיק שחלקם מתאימים לסביבה הביתית, תליה על מעקה המרפסת ומחוץ לבית. כמו כן ישנן מיכלים (כדים) ללא חור אשר מתאימים לשתילה הידרופונית (השקיה מבוקרת).
כדים פלסטיק: חסרונות
הכדים מפלסטיק הם פחות כבדים ולכן אינם מומלצים להנחה במקומות גבוהים עם רוח חזקה (זאת במידה והם צרים וגבוהים), אך גם לזה יש פתרון להניח טוף בעל משקל לקיבוע הכד. כידוע, כל מיכל פלסטיק אינו ידידותי לסביבה ולכן יש להקפיד להשליכם למחזור.
כדים מחומר הגלזורה והחרס יתרונות:
כדים במראה אותנטי וצבע מעניין. בשנים האחרונות כדי החרס הפכו להיות פריט דקורטיבי חדשני וטרנדי הן לגינה והלן לבית וכמובן לחללים מסחריים. הכדים כבדים במיוחד בעלי מראה מבריק, אשר מגן על הקרמיקה (עקב מעבר תהליך שריפה בתנור). גם כאן תוכלו למצוא כדים לבית ולגינה העשויים מחרס ולגזורה בגדלים, צורות וצבעים שונים. הם עמידים לכל תנאי מזג האוויר.
מומלץ לרפד את הכד מבפנים עם דבק אפוקסי לטובת אטימה פנימית ואף ניתן להפוך אותן לאלמנט מים מבעבע למתן אווירה (מעין בריכה קטנה).
כדים מחומר גלזורה וחרס… חסרונות:
הכדים הינם שבירים. לאחר תקופה לא ארוכה חוטפים סדקים וירוקת מההשקייה! לעיתים הבסיס צר, והכד לא יציב. זכרו… להבדיל מכדי פלסטיק שניתן למצוא אותם על גבי מעקה המרפסת למשל, כדי חרס הם פחות גמישים וניתן למצוא דוגמאות מועטות יחסית לכדי הפלסטיק.
לסיכום: לא משנה אם מדובר בצמחים מלאכותיים או צמחים ועצים חיים, הכדים מעניקים להם בית ייחודי ושונה.